home Comunitate, Orașele Viitorului, Politici Urbane & Guvernanță, Proiecte & Orașe Orașele românești sunt așteptate să se înscrie pentru titlul „Capitala Europeană a Inovației”. Marele premiu este 1.000.000 de euro

Orașele românești sunt așteptate să se înscrie pentru titlul „Capitala Europeană a Inovației”. Marele premiu este 1.000.000 de euro

Competiția pentru cel mai inovativ oraș din Europa a început. Reprezentanții Uniunii Europene îi cheamă la concurs pe toți cei care cred că orașul lor este cel care împinge limitele inovării spre noi culmi și folosește tot ce este nou în folosul locuitorilor așezării din care fac parte. Pentru cei interesați, s-a dat drumul înscrierilor la “European Capital of Innovation Award 2020”, iar orașele candidate se pot înscrie până pe 23 iunie în competiția care va desemna capitala europeană a inovației în anul 2020.

Ce înseamnă “European Capital of Innovation Award 2020”?

Acest premiu nu este doar unul onorific, ci chiar unul în bani, urmând să fie acordat acelui oraș european care se va descurca cel mai bine să demonstreze că are abilități în a folosi inovațiile de ultimă oră pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor săi. Sunt considerate eligibile mai ales orașele care contribuie la ecosisteme inovative deschise și dinamice, își implică locuitorii în decizii importante și guvernarea urbei, precum și cele care folosesc inovația pentru a îmbunătăți elasticitatea și sustenabilitatea orașelor lor.

Un astfel de premiu le permite orașelor europene să-și arate în mod direct contribuția pe care o au la dezvoltarea unor ecosisteme inovative pentru domeniul afacerilor și pentru bunăstarea locuitorilor acestora.

Ce premii se acordă

Un milion de euro, va primi orașul care va fi inaugurat drept Capitala Inovației Europene în 2020. Cele cinci orașe de pe locurile 2-6 vor primi fiecare câte 100.000 de euro. Alte câteva orașe vor fi oficial recunoscute ca fiind modele de urmat pentru eforturile lor în a promova inovația în toate domeniile importante.

Orașele vor fi jurizate după cât de bine au implementat soluții inovative pentru toată gama de probleme sociale sau de afaceri. Aceste soluții pot fi finalizate sau în curs de dezvoltare, însă trebuie să fie deja implementate în anul anterior deschiderii competiției pentru a putea să fie luate în considerare în momentul jurizării.

Orașele participante vor fi jurizate după mai multe criterii, mai exact după cât de bine au creat condiții propice pentru inovație. Vor fi jurizate orașe care au experimentat cu ajutorul conceptelor inovative, a procedeelor și uneltelor care servesc ca o bază pentru inovație. Totodată, vor fi luate în considerare orașe care și-au implicat cetățenii în procesul de inovare și au luat complet în considerare ideile acestora. Dacă orașul a devenit un model pentru alte așezări în procesul inovativ, acesta are și mai multe șanse pentru a câștiga titlul de capitală.




One thought on “Orașele românești sunt așteptate să se înscrie pentru titlul „Capitala Europeană a Inovației”. Marele premiu este 1.000.000 de euro

  1. Nicio șansă. Mai bine și-ar focusa timpul, energia și resursele pe probleme concrete. Cum să fii capitală a inovării când în România poți număra pe degetele de la o mână firmele din IT de peste 100 de milioane de euro. Slugi la multinaționale, click-click, nimic gândit. Trebuie să fii un pionier și deschizător de drumuri pentru așa ceva, ceea ce cu resursele atât umane cât și materiale din țară nu se ridică problema.

Comments are closed.

Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.