home Orașele Viitorului Amazon Smart City

Amazon Smart City

Ce au în comun orașele smart și cea mai mare companie de comerț online din lume? Soluțiile inovatoare de cloud, tehnologia de ultimă oră, folosirea internetului în diferite sectoare de activitate sau sistemele de analiză a datelor sunt doar câteva exemple prin care se remarcă AWS. Amazon Web Services, filială a gigantului Amazon, își îndreaptă atenția, tot mai mult, către orașele viitorului. Iată cum își propune compania să abordeze provocările momentului și să definească orașele de mâine. 

Într-un moment în care inovațiile din sectorul public sunt tot mai frecvente si mai vizibile, AWS își propune să ofere soluții de conectare prin cloud care să revoluționeze centrele urbane ale întregii lumi. Folosindu-se de puterea unor subdomenii precum Internet of Things (IoT), învățarea automatizată sau inteligența artificială, AWS ilustrează ideea că serviciile de tip cloud reprezintă modernizarea decisivă a sectorului public. Impactul poate fi unul considerabil, asupra unei diversități de domenii, din care ies în evidență transportul și mobilitatea, siguranța, serviciile medicale, divertismentul sau calitatea vieții. 

Soluțiile pot facilita o comunicare propice între cetățeni și instituții publice, pot asigura o accesibilitate sporită vis-a-vis de sistemul juridic și pot chiar îmbunătăți serviciile de îngrijire medicală. Schimbările propuse ar reprezenta o adevărată schimbare de paradigmă – o modificare fundamentală – în modul în care funcționează aceste servicii în momentul de față. Tehnologia pe care o propune AWS va permite totuși orașelor și comunităților să accelereze creșterea economică și să sporească nivelul de calitate a vieții, tocmai îmbunătățind serviciile amintite. Mai mult, beneficiile aduse sistemelor de energie și în general mediului sunt promițătoare. 

Monitorizarea este un alt concept fundamental în viziunea smart city propusă de AWS. Prin tehnologia pe care o presupune conceptul de Internet of Things, date privind traficul, nivelul de calitate a aerului, șabloanele meteorologice și multe alte elemente conexe pot fi monitorizate constant. Numeroase organizații și instituții pot folosi informațiile pe care le dețin într-un mod benefic pentru întreaga comunitate. În același sens, soluțiile de tip Bug Labs despre care puteti citi aici, aduc o viziune nouă în ceea ce privește cunoașterea și valorificarea tuturor datelor obținute de un oraș. 

În mod fundamental, AWS își dorește să creeze o viziune pe termen lung. Astăzi, orașele lumii folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți serviciile oferite cetățenilor, precum și rezultatele economice și ecologice. Totodată, liderii urbani încearcă să creeze o viziune de oraș al viitorului smart conectat și sustenabil. Totuși, este considerabilă importanța unei viziuni pe termen lung, care să incorporeze soluții eficiente, adaptabile, sigure și puțin riscante și care poate folosi tehnologia în beneficiul comunității. 

Fundamentul orașelor smart de mâine se află în conceperea și implementarea unei infrastructuri digitale consistente. Amazon Web Services, care tocmai și-a numit un nou director executiv, pare hotărâtă să meargă mai departe pe acest drum către orașele smart ale viitorului. Vă invităm să parcurgeți e-book-urile propuse de Amazon pe aceste teme și să aflați mai multe detalii despre proiectele AWS în materie de dezvoltare urbană inovatoare vizitând acest site. 

Surse: AWS, AWS2, GNW, Telecom

Foto: AWS, Snowdropsolution

Video: YouTube




Rǎmâi conectat cu UrbanizeHub și profitǎ de reduceri la evenimentele noastre, abonându-te la newsletter.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.